8. peatükk · 8.1
Üheaegne töötamine dokumendiga
WebOké Nextcloudi Euro-Office'iga saad koos kolleegidega samal ajal samas dokumendis töötada. Näed reaalajas, mida teine kirjutab. Enam ei pea versioone edasi-tagasi meilitama ega mõtlema, kellel on uusim versioon: olemas on vaid üks dokument ja see on turvaliselt sinu enda WebOké Cloudis.

Nii teed koostööd ühes dokumendis
- Jaga dokumenti kolleegiga ja anna talle redigeerimisõigused. Kuidas seda teha, loe artiklist Dokumendi jagamine kolleegiga.
- Ava dokument. Kolleeg avab sama dokumendi enda Nextcloudist. Jagatud fail on saaja jaoks nähtav kaustas Kõik failid ja jaotises Jagamised.
- Alusta lihtsalt tööd. Kõik, mida kolleeg kirjutab, ilmub sinu ekraanile. Kolleegi kursor saab oma värvi ja selle kõrval on tema nimi.
Kes veel töötab kaasa?
Kui dokumendis on veel keegi, näed redaktori üleval paremas nurgas nuppu, kus on kujutatud inimesi ja number (1). Kliki sellel: jaotises Users who are editing the file (dokumenti redigeerivad kasutajad) näed kõigi nende nimesid, kellel on dokument avatud.

Salvestamine
Midagi ei pea käsitsi salvestama: vaikerežiimis Fast (kiire) salvestatakse kõik muudatused automaatselt. Kas soovid pigem ise määrata, millal teine näeb sinu muudatusi? Vali sel juhul režiim Strict (range), vt Fast või Strict: kaks koostöörežiimi.
Vihje: koostöö toimib samamoodi ka arvutustabelites ja esitlustes. Arvutustabelis näed ka seda, millise lahtri on kolleeg valinud.
Tähelepanu: kui kolleegil pole redigeerimisõigust, avaneb dokument ainult lugemiseks. Muuda õigusi faili jagamise külgpaneelil.
Töö ajal saad arutada kommentaaride abil (Kommentaaride lisamine ja kellegi mainimine) või vestluse kaudu (Vestlus dokumendis).
