12. peatükk · 12.4
Salvestamine või sünkroonimine ei õnnestu
Euro-Office salvestab su tööd automaatselt sinu WebOké Nextcloud'is (vaata Salvestamine: nii töötab automaatne salvestamine). Kui salvestamise või sünkroonimisega siiski midagi valesti läheb, loe siit, mida teha.
"Connection is lost" või "The document cannot be saved"
Kui su internet korraks kaob, kuvab Euro-Office teate Connection is lost ja proovib ise uuesti ühenduda. Niipea kui ühendus taastub, näed teadet Connection is restored ja saad tavapäraselt tööd jätkata.
Kas näed teadet The document cannot be saved või Error has occurred while saving the file? Siis tee järgmist:
- Ära sule vahekaarti kohe.
- Salvesta varukoopia oma arvutisse: vali File ja Download as. Teate The document cannot be saved korral palub Euro-Office sul ise dokumendi alla laadida, kui vajutad OK.
- Kontrolli oma internetiühendust, näiteks wifit või vpn-i.
- Laadi leht uuesti ja vaata, kas su muudatused on sees. Kui need puuduvad, laadi oma varukoopia Nextcloud'i üles.
Kas see juhtub sagedamini? Võta ühendust toega ja nimeta kellaaeg ja faili nimi. Vaata Millal pöörduda tugiteenuse poole.
Allalaadimisel või oma arvutis näed veel vana versiooni
Euro-Office salvestab su muudatused kohe, aga Nextcloud'is uuendatakse fail täielikult alles siis, kui kõik on dokumendi sulgenud. Kuni sina või kolleeg dokumendi veel lahti hoiab, võib allalaadimine või sünkroonimisrakendus su arvutis veel eelmist versiooni näidata.
- Sulge dokument. Palu ka kolleegidel, kellel on see veel lahti, see sulgeda.
- Oota veidi ja värskenda Nextcloud'i.
- Laadi fail uuesti alla või oota, kuni sünkroonimisrakendus on uue faili alla laadinud.
"The file version has changed. The page will be reloaded."
Fail on muutunud väljaspool Euro-Office'it, kuni sina olid selle lahti hoidnud. Näiteks seetõttu, et keegi laadis üles uue versiooni, taastas vanema versiooni või muutis faili arvutis sünkroonimisrakenduse kaudu. Klõpsa OK ja lase lehel uuesti laadida. Kui leht jääb kinni, sulge vahekaart, oota pool minutit ja ava fail uuesti.
Fail on lukustatud või seda muudetakse teises rakenduses
Kas näed teadet The file is being edited in another app. You can continue editing and save it as a copy.? Siis on kellelgi fail avatud teises programmis, näiteks Word'is või LibreOffice'is sünkroonimisrakenduse kaudu.
- Vaata, kas sina või kolleeg hoiab faili veel lahti teises programmis või vahekaardil. Sulge see seal ja oota minut.
- Kas pead kohe edasi minema? Jätka tööd ja vali seejärel File ja Save Copy As. Ühenda muudatused hiljem, näiteks Documenten vergelijken abil.
- Kas fail jääb lukustatuks, kuigi keegi pole seda enam lahti hoidnud? Siis võta ühendust toega. Meie saame lukustunud faili vabastada.
Fail nimega, mis sisaldab "conflicted copy"
Kas muudad faili oma arvutis Nextcloud'i sünkroonimise kaudu, samal ajal kui keegi teine seda korraga Euro-Office'is muudab? Siis võib sünkroonimisrakendus luua teise faili, mille nimes on conflicted copy. Selles on sinu muudatused. Võrdle kahte faili, võta üle see, mida vajad, ja kustuta seejärel koopia.
Rohkem loed sellest Je ziet je wijzigingen niet als je het bestand downloadt of op je computer opent.
Vihje: nii väldid enamikku probleeme: töötle jagatud faili ainult veebilehitsejas Euro-Office'is, mitte samal ajal mõnes arvutirakenduses. Sünkroonimisrakenduse kohta loe rohkem Töötamine Nextcloudi töölauarakendusega (sünkroonimine).
Midagi kadunud?
Nextcloud salvestab automaatselt su failide vanemaid versioone. Kui oled siiski midagi kaotanud, saad taastada varasema versiooni. Vaata Versiegeschiedenis: een oudere versie terugzetten.
