10. peatükk · 10.6
Koostöö programmi ja brauseris töötavate kolleegide vahel
Kas sa töötad programmis Nextcloud Office ja sinu kolleeg brauseris? Siis saate korraga samas dokumendis töötada, täpselt nagu kaks kolleegi, kes mõlemad brauseris töötavad. Tingimus: sina avad dokumendi oma ühendatud Nextcloudist programmis (vt Programmi ühendamine oma WebOké Nextcloudiga).
Nii see töötab
- Ava Nextcloud Office'is vasakul oma Nextcloud rubriigis Connected clouds (ühendatud pilved).
- Ava jagatud dokument. Sinu kolleeg avab sama dokumendi brauseris.
- Näete teineteise kursorit ja muudatusi. Kommentaarid, mainimised, muudatuste jälgimine ja vestlus töötavad nii, nagu on kirjeldatud 8. peatükis. Vt Tegelijk aan een document werken ja Snel of Strikt: de twee samenwerkmodi.
Kolleeg, kellel pole failile juurdepääsu, ei saa kaasa töötada. Jaga fail kõigepealt, vt Een document delen met een collega.
Failid sinu enda arvutis
Kui avad faili, mis asub sinu enda arvutis (käsuga Open local file (ava kohalik fail) või topeltklõpsates sellel Exploreris või Finderis), siis töötad üksi. Keegi ei näe sinu muudatusi, kuni salvestad faili ja see jõuab sinu Nextcloudi.
See kehtib ka failide kohta sünkroonimisrakenduse Nextcloud Files (Töötamine Nextcloudi töölauarakendusega (sünkroonimine)) kaustas. Rakendus viib faili sinu Nextcloudi alles pärast salvestamist. Kui kolleeg töötab samal ajal brauseris sama failiga, tekib konflikt: kaks versiooni kõrvuti.
| Avad faili | Samaaegne koostöö | Ilma internetita |
|---|---|---|
| Brauseris | Jah | Ei |
| Programmis, oma ühendatud Nextcloudist | Jah | Ei |
| Programmis, oma arvutist või sünkroonimiskaustast | Ei | Jah |
Tähelepanu: jagatud failiga, milles ka kolleegid töötavad, töötle alati brauseris või programmis oma ühendatud Nextcloudi kaudu, mitte sünkroonimiskausta kaudu. Nii väldid topeltversioone. Kas see juba juhtus? Artiklist Versiegeschiedenis: een oudere versie terugzetten loed, kuidas taastada vanem versioon.
