Peatükk 5 · 5.8
Sinuga jagatud: ülevaade, tagasilükkamine ja uuesti jagamine
Vaata lühikesest videost
Kõik, mida teised sinuga jagavad, ja kõik, mida sina jagad, leiad rakenduse Failid alt vaatest Jagamised.
Vaade Jagamised
Klõpsa rakenduses Failid vasakul noolekesel Jagamised kõrval. Näed muu hulgas järgmist:
- Sinuga jagatud: kõik, mida teised on sinuga jaganud.
- Teistega jagatud: see, mida sina jagad inimeste või tiimidega.
- Jagatud lingiga: kõik sinu avalikud lingid.
- Failipäringud: sinu failipäringud (vaata Failide vastuvõtmine: failide vastuvõtukaust ja failipäring).
- Kustutatud jagamised: jagamised, mille oled eemaldanud ja saad veel taastada.
- Ootel jagamised: jagamised, mida pead veel aktsepteerima, näiteks kelleltki teisest Nextcloudist.

Siin näed Lisa ekraani, kellega Anne on jaganud kausta Notulen. Kaust (2) on Lisa juures vaates Sinuga jagatud (1). Samuti on see tavaliselt tema enda kaustade hulgas vaates Kõik failid.
Jagamise tagasilükkamine või eemaldamine
Ei soovi enam jagatud faili või kausta näha? Klõpsa sellel paremklõpsuga ja vali Lahku jaoskaustast. Nii eemaldad jagamise ainult enda juurest. Originaal jääb omaniku juurde alles. Kahetsed? Vaates Kustutatud jagamised saad selle tagasi panna.

Uuesti jagamine
Kui omanik on andnud sulle õiguse uuesti jagada, saad faili või kausta ise teistega jagada vahekaardi Jaga kaudu. Ilma selle õiguseta näed seal ainult, kellega see on jagatud.
Jagamiste automaatne aktsepteerimine või kokku ühte kausta koondamine
Oma profiilipildi, Seadistused ja Jagamine kaudu saad valikuga Aktsepteeri vaikimisi teiste kontode ja gruppide jagamised määrata, kas aktsepteerid teiste kasutajate jagamised automaatselt, ja millisesse kausta need satuvad (Määra vaikekaust aktsepteeritud jagamistele). Vali näiteks kaust "Jagatud", siis ei lähe sinu enda kaustastruktuur ülerahvastatuks.
